Ogłoszenie na :
„Dzierżawę kuchni z pomieszczeniami pomocniczymi, prowadzenie żywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 3
w Poznaniu w wydzierżawionych pomieszczeniach”.
I. OGŁASZAJĄCY
Miasto Poznań – Szkoła Podstawowa nr 3 w Poznaniu
reprezentowana przez Dyrektora mg Beatę Owczarzak
Siedziba : os. Piastowskie 27, 61-149 Poznań
Tel. 61 8770-937
II. TERMIN REALIZACJI
Dzierżawa kuchni i prowadzenie żywienia w wydzierżawionych pomieszczeniach : od 1 września 2019 r. – do 30 czerwca 2020r. (możliwość przedłużenia umowy do 3 lat.
III. OPIS PRZEDMIOTU OGŁOSZENIA
- Przedmiotem ogłoszenia jest dzierżawa kuchni z pomieszczeniami pomocniczymi o powierzchni 67,5m2 oraz oddanie do użytkowania stołówki szkolnej w budynku szkoły.
- Prowadzenie żywienia w wydzierżawionych pomieszczeniach
na następujących zasadach : dla uczniów oraz pracowników szkoły ; codzienne przygotowywanie i wydawanie napojów, śniadań i obiadów składających się z zupy, II dania oraz napoju, planowana ilość dzienna obiadów – ok. 60-70 posiłków. - Warunki ogłoszenia :
- Przygotowywanie posiłków za zasadach racjonalnego żywienia, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Wyklucza się posiłki na bazie półproduktów. Obiad dla uczniów obejmuje zupę, drugie danie, surówkę oraz napój.
- Preferujemy posiłki dla uczniów przygotowywane na miejscu.
- Posiłki dla uczniów wydawane są w roku szkolnym z pominięciem dni wolnych od nauki. Jadłospis układany jest przez wykonawcę na 5 dni
i uzgadniany z Zamawiającym. Zaleca się różnorodność
i niepowtarzalność posiłków. - Utrzymanie cen posiłków zgodnie z ofertą.
- Wydawanie posiłków w godzinach uzgodnionych z Dyrektorem Szkoły Podstawowej nr 3 w Poznaniu.
- Zatrudnienie wykwalifikowanego personelu.
- Obsługa gastronomiczna uroczystości szkolnych i imprez sportowych
na podstawie oddzielnych umów.
- Obowiązki oferenta :
a. Opłata czynszu miesięcznego do 15- go każdego miesiąca, pokrywaniepoza czynszem kosztów eksploatacyjnych związanych z prowadzeniem działalności gastronomicznej takich jak : energia elektryczna (wg podlicznika), gaz (wg rachunków) co, cw, zimna woda, odprowadzanie ścieków, wywóz śmieci (ryczałtem).
b. Doposażenie na własny koszt wydzierżawionych pomieszczeń w urządzenia niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej na okres trwania umowy.
c. Udostępnianie kuchni i stołówki na uroczystości szkolne.
d. Utrzymanie podmiotu dzierżawy w dobrym stanie sanitarno-porządkowym.
e. Wykonywanie drobnych napraw instalacji wodociągowej oraz elektrycznej, niezbędnych konserwacji, napraw, remontów dzierżawionych pomieszczeń w uzgodnieniu z dyrektorem szkoły.
f. Wydzierżawione pomieszczenia nie mogą być podnajmowane innym podmiotom.
g. Przed zawarciem umowy nastąpi komisyjne przekazanie wydzierżawionych pomieszczeń Oferentowi, a po jej zakończeniu komisyjny odbiór od Oferenta.
IV. OPIS PRZYGOTOWANIA OFERTY
Oferta powinna zawierać następujące dokumenty :
- propozycję czynszu za dzierżawę kuchni z pomieszczeniami pomocniczymi:
- proponowaną cenę za obiad;
- aktualne zaświadczenie o wpisie działalności gospodarczej lub aktualny odpis z Krajowego Rejestru Sądowego, wystawiony nie wcześniej niż
3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - przykładowy jadłospis obiadowy z 5-dniowym harmonogramem (dwa dania i napój), wraz z wyliczoną gramaturą posiłków:
- referencje z placówek oświatowych.
V. MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT
Oferty należy składać w zamkniętych kopertach w sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 3 w Poznaniu, os. Piastowskie 27 do dnia 28.06.2019 r.godz. 12.oo z napisem na kopercie : „Dzierżawa kuchni z pomieszczeniami pomocniczymi, prowadzenie żywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 3 w Poznaniu w wydzierżawionych pomieszczeniach.
VI.OGŁOSZENIE WYBORU OFERENTA
Wyniki wyboru oferenta zostaną ogłoszone w ciągu 10 dni od daty otwarcia ofert na stronie internetowej szkoły oraz będą dostępne w sekretariacie szkoły.
Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 3 w Poznaniu
mgr Beata Owczarzak